Årsmöte 27 februari 2018

Berga föräldraförening inbjuder till årsmöte för verksamhetsår 2017. Mötet blir den 27 februari 2018 klockan 18:30 i Bergaskolans matsal. Förutom verksamhetsberättelse och val av ny styrelse tar vi upp aktiviteter för kommande år. 

 

Hör gärna av dig med frågor, synpunkter och förslag på vad föreningen borde ägna sig åt. 

 

Varmt välkomna!

Ungas utsatthet på nätet - temakväll 21 september

 

Använd följande länkar om du vill tar reda på ytterligare information om det Caroline Engvall föreläste den 21 september. 

 

Carolines podcasts: 

http://acast.com/vagenframat

http://acast.com/ecpod

 

Hjälpsajter:

http://safeselfie.se/

http://intetillsalu.se/

 

Länk till Carolines föreläsning om porr:

Porrens roll vid sexualbrott mot barn

 

Caroline hälsar att det "kan vara bra att veta att medelåldern för att börja titta på porr i Sverige idag är 12 år, många barn möter det första gången i mobilen när de är 9 år. Noll procent har pratat med en vuxen. Och porren idag är mycket lättillgänglig och våldsam, alla vi yrkesverksamma ser konsekvenserna av det i vad förövarna vill 'testa' på barnen."

 

I boken "Visuell drog – om barn, unga och nätporr" kan man läsa mer om ämnet.

 

Caroline fortsätter:

På @engvallcaroline finns det massor av uppdateringar om ämnet. 
10 april 2018 har jag en föreläsning i Stockholm i mer vuxenversion. Finns ett event på Facebook kring detta. Ligger på min Facebooksida. Där kan alla bjuda in vänner och kolleger.
Länk till eventet

 

 

Caroline Engvall: Ungas utsatthet på nätet
Information om kommande föreläsning med journalisten Caroline Engvall.
BFF_TEMAKVÄLL.pdf
Adobe Acrobat-dokument 336.9 KB

Kallelse till årsmöte 2 mars 2017
OBS: Ändrat datum

Berga föräldraförening inbjuder alla vårdnadshavare med barn på Bergaskolan till föreningens årsmöte. Mötet hålls i Bergaskolans matsal med start klocka 18:30. Direkt efter följer ett kort styrelsemöte med den nya styrelsen.

 

Vi kommer att gå igenom:

  • Ekonomin och verksamheten för 2016
  • Genomgång budget 2016
  • Förslag från styrelse och medlemmar
  • Val av ny styrelse
  • Den valda styrelsen har ett kort möte direkt efter kl 19.30-20.00
  • Övriga frågor

Detaljerad dagordning och mycket annat finns under länken Mötesprotokoll & Kallelser

 

Hjärtligt välkomna önskar styrelsen!

Historien upprepar sig! Hur kan vi motverka detta?
Inbjudan till en temakväll med Emerich Roth den 24/10 klockan 18.00. Meddelande om plats återkommer vi med så snart vi vet hur många som kommer. Det blir Bergaskolan eller Eriksbergsskolan.
Emerich, som upplevt nazisternas grymheter under andra världskriget, har i över 30 år arbetat med utslagna ungdomar i Sverige. Efter pensioneringen har han tillsammans med före detta så kallade ”värstingar” de senaste 22 åren hållit föredrag i skolor över hela landet.
De flesta ungdomar i vårt land är öppna och positiva, men många saknar vuxenkontakt, uppmuntran och vägledning, säger han efter att ha träffat tusentals elever. Temat för kvällen är dåtid, men framför allt nutid; om vad hatet och våldet bottnar i och vad vi tillsammans kan göra för att motverka våldstendenserna i samhället - åtminstone i vår närmaste omgivning.
 
Hur vill vi att framtiden skall se ut?  Emerich ger oss sina synpunkter utifrån egna erfarenheter.
 
Anmäl senast 2 oktober i länken nedan:
 
 
Varmt välkomna!
 
Med vänlig hälsning
Anna León

Biträdande rektor Bergaskolan

 

15 300 kr

I september betalade vi ut läsårets klassbidrag till alla 16 klasser på Bergaskolan och Berga särskola. Alla klasserna fick 50 kr per elev. Vi hoppas bidragen blir till glädje och nytta. Kul att kunna bidra till något extra till studiebesök och liknande! Klassbidraget kommer, utöver från medlemsavgifterna, från Bergadagen som föreningen anordnar varje år i maj. Då är alla klasser med och ansvarar för en station som t ex loppis, fika, basket etc. Alla pengar som kommer in går oavkortat till Berga föräldraförenings verksamhet.

 

Bänkarna på skolgården vid F-3

Ni kanske har sett att det står träbänkar/stockar i en fyrkant på skolgården vid F-3-huset? Bänkarna var ett önskemål från lärare/fritidspedagoger och elever, för att få en samlingsplats för både lek och lärande. Tack vare de medel som vi har samlat in kunde föreningen hjälpa till och köpa in träbänkarna. Vi önskar mycket nöje med dem!

 

Möte med klassombuden

Den 26 september var det möte med styrelsen och klassombuden. Läs gärna protokollet som tar upp olika förslag 

Ni som blev valda till klassombud och inte var med på mötet, glöm inte att maila era namn, kontaktuppgifter och vilken klass ni representerar till oss i styrelsen på bergaforaldraforening@gmail.com

 

UPPROP!

Bästa föräldrar,

Ditt/era barn går i en skola med ca 280 elever samt tillhörande lärare och personal. Denna skola har en förening knuten till sig som fungerar som en länk mellan eleverna med deras familjer och skolledningen. Föreningen heter Bergaskolans Hem och Skola förening och vi som sitter i styrelsen består utav nio föräldrar med ett eller flera barn i skolan.

 

Styrelsen efterlyser dig förälder med ett intresse och engagemang för Bergaskolans elever och deras vardag.

 

Engagemanget i styrelsen går delvis ut på att på olika sätt distribuera ett ekonomiskt stöd till alla elevers klasskassa. Pengarna väljer de flesta att lägga på en klassresa eller gemensam utflykt. Sist bidrog vi med pengar till bussresa för de barn som gjorde ett besök till TomTits i Södertälje. Intäkterna som förvaltas, betalas in frivilligt från er föräldrar en gång per år och insättningen sker via en inbetalnings talong på 100 kr som distribueras samtidigt som eleverna får sin skoltelefonkatalog. Vi tar också upp eventuella frågeställningar och problem som kan uppstå i skolmiljön; skolmaten, snöröjningen och trafiken utanför skolan och tar upp detta med rektor alternativt kommunledning.

Föreningen anordnar dessutom Bergadagen en gång varje vår och även där går varje insamlad slant direkt tillbaka till skolbarnens verksamhet. Våren 2012 fick föreningen in en summa på 13.688 kr, vilket vi är mycket glada och tacksamma för, samtidigt som vi ser att för varje år decimeras den totala intäkten och det blir gradvis mindre och mindre för alla barnen att ta del av.

 

Vi i styrelsen vill med detta upprop upplysa Er föräldrar om att styrelsen nu söker nya intresserade ansikten till vår kära förening som vill verka för eleverna och skolans bästa.  Utan Hem och Skola så finns inget forum som kan vara en länk mellan familj och skola samt sätta guldkant på barnens vardag så varje engagerad förälder är guld värd.

 

Kontakat någon i styrelsen eller skicka oss ett meddelande här om du är intresserad av att hjälpa till i styrelsearbetet.